FileMaker 18 info

FileMaker 18

FileMaker 18Wat is er nieuw en wat zijn de mogelijkheden met FileMaker 18? Om u beter te informeren over het product FileMaker 18, vindt u hieronder een overzicht van de functionaliteiten en een beschrijving van deze functionaliteiten.

Nieuwe gebruikersinterface voor het importeren van gegevens
Wijs geïmporteerde brongegevens eenvoudiger toe aan FileMaker-velden met behulp van het nieuwe dialoogvenster Velden bij importeren. Gebruik vooruittypen of slepen en neerzetten om efficiënter te werken. En specificeer aangepaste scheidingstekens bij het importeren van bepaalde bestandstypen.

Specifieke app openen bij opstarten
Zorg ervoor dat uw gebruikers uw app beter kunnen vinden. Open een specifieke app op maat wanneer FileMaker Pro Advanced wordt gestart.

Vergelijking van bestandsversies
Gebruik een voorbeeldscriptstap voor publicatie om een kopie van een FileMaker-bestand als XML op te slaan. Gebruik het XML-bestand om eenvoudiger wijzigingen en updates van uw app op maat te vergelijken.

Op bestanden gebaseerde scriptstappen
Maak scripts die externe gegevensbestanden lezen, schrijven en beheren om logboekbestanden te schrijven of gegevens in een aangepaste indeling te exporteren. Hierdoor hebt u geen op bestanden gebaseerde invoegtoepassingen meer nodig.

Registratie van scriptfouten
U kunt nu eenvoudiger fouten oplossen in de automatisering van uw workflow. Gebruik een voorbeeldscriptstap om informatie over scriptfouten naar een logboekbestand te schrijven.

De rekenfunctie While
In deze rekenfunctie wordt logica herhaald wanneer de voorwaarde True is en het resultaat geretourneerd, waardoor een aantal recursieve aangepaste functies niet meer nodig is.

De rekenfunctie SetRecursion
Stel het maximumaantal iteraties voor recursie en lussen binnen een expressie in. De standaardlimiet is 50.000 iteraties om het oneindig uitvoeren van een recursie of lus eenvoudiger te kunnen stoppen. Met deze functie kunt u de limiet verhogen of verlagen.

Nieuwe beheerde beveiligingstoegang
Met behulp van deze nieuwe privilegeset kunnen ontwikkelaars accounttoegangsbeheer delegeren naar andere teamleden, zonder dat zij volledige toegang tot andere delen van het bestand hoeven te geven.

Het dialoogvenster Beveiliging beheren
Met het gestroomlijnde dialoogvenster Beveiliging beheren kunt u toegang tot uw apps op maat efficiënter beheren.

Verbeteringen voor beveiliging van invoegtoepassingen
Zorg ervoor dat u zeker weet dat uw invoegtoepassingen afkomstig zijn van een betrouwbare bron voordat ze automatisch door uw FileMaker-app worden geladen. In de invoegtoepassings-SDK kunnen ontwikkelaars invoegtoepassingen digitaal ondertekenen. Gebruikers krijgen een waarschuwing voordat ze een niet-ondertekende invoegtoepassing laden.

Standaardbeveiliging bestandstoegang
Voorkom dat andere FileMaker-bestanden toegang tot de gegevens en het schema in uw app op maat krijgen. De optie 'Volledige toegangsprivileges vereist om verwijzingen naar dit bestand te kunnen gebruiken' is nu standaard ingeschakeld in nieuwe gemaakte bestanden

FileMaker Pro 18 Advanced kan verbinding maken met de volgende hosts:
• FileMaker Server 18, 17 en 16
• FileMaker Pro 18, 17 en 16 Advanced
• FileMaker Pro 16
• FileMaker Cloud for AWS 1.18 en 1.17

Zie voor meer info: https://www.filemaker.com/nl/products/whats-new.html

Heeft u vragen over Filemaker 18, hostingtarieven of maatwerk mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op middels onderstaande knop of bel 038 4 203 203.

Stel uw vraag via het het contactformulier          Of bel ons: 038 4 203 203

 

Terug naar FileMaker Server 18 hosting pagina

Webdesign

Bel mij  Mail mij