Verklein het risico op data lekken!

Sinds 1 januari 2016 bent u verplicht om melding te doen aan het AP (Autoriteit Persoonsgegevens) bij een datalek. Bent u nalatig geweest, dan kunt u een pittige boete verwachten. CARD Solutions geeft u een aantal tips om het risico op datalekken laag te houden.


1. SSL-certificaat aanschaffen
Met een SSL-certificering maakt u een beveiligde gegevensverbinding mogelijk tussen uw websitebezoekers en uw website. Wellicht kent u de term SSL, sinds een aantal jaren worden deze certificaten al door o.a. banken gebruikt. Maar ook andere websites implementeren steeds vaker een SSL-certificaat. In uw url ziet u bij een SSL omgeving geen http:// maar https:// en het icoontje van een
slotje staan.

Twee belangrijke redenen om een SSL-certificaat te overwegen
- Sinds kort geeft Google websites met een SSL-certificaat voorrang in de zoekresultaten boven websites zonder SSL-certificaat. U wordt dus makkelijker gevonden door potentiële klanten.
- Met een een SSL-certificaat biedt u uw websitebezoekers een vertrouwde online omgeving. Hierdoor ligt de drempel om informatie via het web naar u te verzenden, lager.

Lees meer over SSL-certificaten


2. Software- en veiligheidsupdate bijhouden
Draait u de laatste softwareversie met recente veiligheidsupdates? Het is belangrijk snel uw software bij te werken naar de meest recente versie, zeker indien er een veiligheidsupdate is uitgerold. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van Joomla, Wordpress of een andere bekend CMS systeem, zorg er dan voor dat u zo spoedig mogelijk overstapt op de nieuwste versie. U verkleint hiermee het risico op datalekken. Heeft u nog geen CMS voor uw website of is uw CMS dringend aan een update toe? Bekijk dan eens ons eigen CARD CMS.

Ik wil mijn CMS laten updaten


3. Persoonsgegevens versleuteld opslaan (encryptie)
Encryptie van persoonsgegevens in uw database maakt data onbruikbaar voor hackers. In geval van een datalek hoeft u (indien data ge-encrypt is) geen melding te maken bij de betrokken personen. Let wel: u dient zelf met regelmaat te controleren of u encryptie nog naar behoren werkt. Heeft u vragen over de encryptie van data? Stel dan uw vraag aan onze experts. Zij kunnen u informeren en adviseren omtrent data encryptie. Indien nodig kunnen zij u ook helpen bij de implementatie van data encryptie. Stel uw vraag via het contactformulier of per telefoon: 038 4 203 203

Stel uw vraag via het contactformulier
4. Back-end (CMS) beveiligen
Een voor de hand liggende URL voor toegang tot uw CMS maakt het voor hackers te eenvoudig om toegang te krijgen tot uw CMS en daarmee gevoelige gegevens. U kunt het volgende doen om dit te voorkomen:
- Kies een andere URL dan www.uwwebsitenaam.nl/admin.
- Stel een wachtwoord in voor toegang tot uw CMS.
- Geef alleen specifieke IP-adressen toegang tot uw CMS.

Neem contact met ons op voor ondersteuning
 

 

 

 

Webdesign